2018-11-26 - Széchenyi Tőkealap-kezelő - Események

Startupok Éjszakája – bemutatkozik a budapesti startup ökoszisztéma

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szervezésében 2018. november 27-én immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Startupok Éjszakája a Bálna Budapest rendezvényközpontban. A rendezvény fókuszában a budapesti startup és – a regionális vezető szerepre törő – innovációs ökoszisztéma áll, melyet kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, jó gyakorlatok ismertetése és izgalmas kiállítók révén jár körbe a program.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, mint a Magyarországon egyetlen európai minősítéssel rendelkező Business Innovation Center, elkötelezett a kkv-k és startupok támogatásában, így átfogó segítséget nyújt számukra abban, hogy fejlesztéseiket minél többen megismerhessék világszerte. Az alapítvány célja, hogy a nemzetközi jó gyakorlatokat a kiemelkedő startupokhoz eljuttassa, illetve a budapesti startup ökoszisztémát minél több helyszínen, országos és nemzetközi szinten is bemutassa. Ennek részeként a Startupok Éjszakáján a közönségnek, startupoknak, hazai és külföldi szakembereknek, befektetőknek, illetve vállalkozóknak nyújtanak teret a főváros innovációs körképének szemléjére november 27-én 18 és 22 óra között.

A szakmai érdeklődők mellett bárkinek érdemes ellátogatnia a kiállításra, aki valamilyen módon kötődik a startupok világához, vagy a jövőben munkavállalóként képzeli el magát ebben a közegben, hiszen ezek a dinamikusan növekedő, nemzetközi színtérre is készülő cégek fokozott intenzitással törekednek csapatuk bővítésére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az eseményt Varga Mihály, pénzügyminiszter nyitja meg köszöntőjével, de megnyitó beszédet tart majd Dr. Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese is. A köszöntők után bemutatkozik több díjnyertes budapesti és külföldi startup is – a 8. Be Smart startup verseny díjátadó keretében.

Az érdeklődők megismerhetik a startupok mögött álló, azokat fejlesztő és támogató szervezeteket és vállalatokat is, hiszen jelen lesznek a Semmelweis Egyetem, illetve a Budapesti Gazdasági Egyetem innovációs szervezetei és a Nemzeti Fejlesztési és Innovációs hivatal képviselői is, akik arról számolnak majd be, hogy hogyan járulnak hozzá a startupok és az innovatív kkv-k sikeréhez. Beszédet tart többek között Dr. Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora, és Dr. Lazányi Kornélia, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar dékánja is.

A Főváros nemzetközi kapcsolatrendszerének szerepéről és lehetőségeiről is szó lesz, miközben startup sikertörténetekből is inspirálódhatnak a résztvevők. Megtalálhatjuk majd a Route4U fejlesztői csapatát, akik egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép alkalmazást hoztak létre. Az este kiváló alkalom lesz a networkingre is, a kísérőprogram keretében pedig fővárosi és állami startup programok, inkubátorok is bemutatkoznak.

A programról bővebben a rendezvény oldalán tájékozódhatunk, regisztrálni itt lehet.